Selasa, 9 Februari 2010

Kempen Menentang Toghrut. !

" Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk" [ Al-Israa': 32]

kempen besar-besaran menghancurkan perancangan toghrut membawa ummat manusia melakukan kemaksiatan dan mengundang murka Allah SWT...

Berdasarkan kepada laporan rasmi, Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) melaporkan terdapat lebih 257,000 sijil kelahiran didaftarkan tanpa catatan nama bapa, sejak tahun 2000 hingga pada bulan Julai 2008. Ini bermakna secara purata, 2,500 kes anak luar nikah direkodkan pada setiap bulan atau 83.3 kes pada setiap hari. Jika diunjurkan lagi, satu kes pendaftaran anak luar nikah berlaku dalam setiap 17 minit 17 saat! Amat menyedihkan kerana menurut statistik pendaftaran kelahiran kelahiran anak luar nikah dalam tempoh 4 tahun sahaja (1999-2003) 30,978 dari 70,430 (44%) orang bayi tidak sah taraf yang dilahirkan adalah anak orang Islam. Tidak dapat dinafikan bahawa statistik ini menunjukkan kejadian zina semakin berleluasa dan tidak dapat tidak, Hari Kekasih dilihat sebagai salah satu hari daripada hari yang digelar ‘Musim Mengawan’ kepada muda-mudi kita. Oleh demikian satu tindakan tegas dan kesedaran harus diberikan kepada seluruh ummat muslim terutama generasi muda tentang bahaya dan padahnya daripada hari Valentine ini..Sertai kami membenteras Gejala Sosial ‘Valentine Day’.

1) Sertai latihan turun lapangan & pemetaan isu sosial dlm prog LANDAS; 13 – 14 Feb, B’worth. Hubungi Amir (013-7069509) utk mndftr, terhad 30 org shj.

2) Turun beramai2 mncegah isu sosial di mlm Valentine dgn pndktn dkwah kasih sayang dlm prog Ops Sayangi Remaja. Brkmpl di Msjd Kubang Boya, B’worth. 14 Feb jam 7mlm. Daftar di Msjd pd mlm trsbt.

SEBARKAN!

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum...
salam ziarah...
mintak izin nk link blog akhi..

mohd saiful afindi b sulaiman berkata...

wa'alaikumussalam.. salam ziarah.. tafadhol..jk bermanfaat silakan... syukran.